Modem Ayarlarıyla IP Adres Değiştirme!

 Modem ayarlarında bulunan birkaç taktik ile IP adresinizi kolayca değiştirebilirsiniz. Bunun nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, makalemizi dikkatlice okuyun.

İnternete bağlandığınız IP adresinizi değiştirmek için çeşitli yollar bulunmaktadır ama en basit ve kolay yolunu sizlerle bu makalede paylaşmak istedim.

  • İlk olarak modem ayarlarınızın bulunduğu sayfaya giriş yapın. "192.168.1.1" genelde böyledir fakat girmiyorsa, modeminizin altında yazan adresi kontrol ediniz.

  • Benim modemim TP-LINK arayüzünü kullanıyor fakat sizlerde bu değişiklik gösterebilir. Hatta anlatacağım menü pencereleri veya isimleri de değişiklik gösterebilir fakat mutlaka benzer sayfanız bulunmaktadır.

  • Yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan menüden, (Genel Ağ) menüsünü bulun ve (WAN Bağlantıları) sayfasına giriş yapın. Dediğim gibi modeminizin teması veya menü isimleri farklı olabilir fakat mutlaka buna benzer isimler veya sayfayı bulacaksınızdır.

  • Yine yukarıdaki görselde kırmızıyla gösterdiğim bölgede yer alan (Bağlantıyı Kes) butonu internetinizin bağlı olduğunu gösterir. Butona basarak bağlantınızı kısa süreliğine kesmeniz gerekiyor.
  • Bağlantıyı kestikten sonra aynı butonda (Bağlan) yazısı göreceksiniz ve tekrar tıklayarak bağlandığınızda, İnternete bağlandığınız IP adresinizi kısa sürede yenilemiş olursunuz.
  • Bu şekilde günde binlerce farklı IP adresini kısa sürede değiştirebilirsiniz. Bu işlem birçok kişinin işine yarayabilecek bir işlemdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Proxy Koruma Remotesi

Kırklareli Sohbet Sitesi

Mirc Özel Kapatma ve İgnore Etme Komutu

Chanserv Akick Atma Komutu

Nick Şifresi Değiştirme Komutu

Türkçe mIRC 6.35 İndir, Turkce mIRC Download

Mirc Script Bot Konuşturma Komutu

Ajoin Komutu (Otomatik Kanala Girme)

Kaliteli ve Güvenilir Sohbet Siteleri

Op Yazma Komutu mIRC